Choď na obsah Choď na menu
 


19. 1. 2008

     Mapy Dobšinského chotára z rokov: 1927, 1935, 1952

 Kto nemá  trpezlivosť čítať nech si klikne hneď na stránky :

http://www.dobsina.estranky.sk/fotoalbum/chotarne-mapy-dobsinej/

 

     Pre porovnanie názvov dňa 16. septembra 2008 pridávam mapku, ktorá bola uverejnená pri príležitosti v pamätnici k 600. výročiu Dobšinej z roku 1927, ktorú informáciu mi poskytol pán Mikuláš Rozložník z Košíc.

/fotoalbum/dobsina-historicke-snimky/dobsina-----historia-/original/22

     Dodatočne som sa dostal ku podrobnej mape z roku 1935, ktorá bola spracovaná podľa Uherkovicha v nemeckom jazyku a zaslal mi ju Štefan Polgári z Dobšinej. Nakoľko však vložením pre podrobnosť zaberá až 5%  z obsahu stránok, z uvedeného dôvodu som ju uložil na stránky : " Dobšiná - sprievodca mestom a okolím " do albumu : " Prechádzka Dobšinskou prírodou. spod. okru a mapy". Kliknutím na nasledovný odkaz by ste sa mali dostať už do konkrétnej podrobnej mapy:   

http://www.dobsina.estranky.sk/fotoalbum/prechadzka-dobsinskou-prirodou---spodny-okru-/prechadzka-dobsinskou-prirodou---spodny-okruh/original/298

     Ako som prisľúbil  chcel by som dať internetový odkaz na mapy, ktoré najviac približujú dobšinské chotárne názvy. Jedná sa o mapu z roku 1952. Pretože ide o pomerne veľkú  mapu, je odfotená  na dvakrát a to na západnú časť  č. 1 a východnú časť č. 2 . Práve mapy z roku 1952, sú nosnou konštrukciou príspevku v menu: Dobšinské chotárne názvy.

Upravené :  9.4.2010              

Rudolf Pellionis

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Dobšiná - história

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

I do not speak Slovak

(Wayne ILLES, 18. 6. 2013 15:22)

Dear Mr. Rozloznik, I found your blog and it is very interesting. I hope that you can find someone to translate if you do not speak English. Many of my cousins have ancestors from Dobsina, from the Stempel, Schablik, Jostel, Lukacs, Pocshubay, Thern, Fleischer and more. We have found church records to the middle of the 1600s. Do you know if there is information about Dobschau families from before that time? Are there any old original city records about the mayors? Thank you. A lot of us now have connected on the internet to exchange genealogy and EVERYBODY knows that their ancestors are from Dobsina.

Re : Chotárna mapa

(R. Pellionis, 22. 7. 2009 8:42)

Pokiaľ sa týka chotárnych máp, najskôr ich zoženiete na konkrétnom obecnom úrade. V prípade že ich tam nemajú, skúste na okresnom úrade katastra, kde za poplatok by Vám mohli urobiť kópie katastra o ktorý máte záujem.

Chotárna mapa

(Jana Garayová, 21. 7. 2009 14:35)

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ako a kde ste pozháňali chotárne mapy. Ja robím jednu prácu do školy a síce nerobím o Dobšinej, ale možno by ste mi vedeli poradiť kde zohnať údaje. Ďakujem pekne zostávam s pozdravom Jana